CBG Classic

The modern retro CBG Classic!

De naam zegt het al, modern maar retro, geïnspireerd door de bijzondere vormen van oude trailers.

De CBG Classic met een eigen identiteit en respect voor de traditionele waarden!

 

Het ontwerp

De laatste jaren kregen we regelmatig de vraag voor het verbouwen, aanpassen en inrichten van oudere trailers en oldtimer bussen. Hierbij werden we vaak geconfronteerd met een complexe gewichtsverdeling, beperkte binnen ruimte en een mindere staat van het carrosserie. Daarom zijn wij in 2013 de CBG Classic gaan ontwerpen, bij het ontwerpen van de CBG Classic was het streven om een moderne trailer in een retro jasje te gieten ‘letterlijk en figuurlijk’ en daarbij gebruik te maken van duurzame en slijtvaste materialen.

 

Duurzaam

Voor een lange en probleemloze gebruiksduur hebben we geïnvesteerd in duurzame materialen, zo is het onderstel hoogwaardig thermisch verzinkt, de vloer van 18mm dik betonplex (2 zijdig gecoat), is de buitenzijde opgebouwd uit polyester kopstukken en een polyester bumper, 25 mm dikke sandwich polyester wanden en zijn de profielen van deuren, luiken en de dakconstructie vervaardigd van aluminium. Door gebruik van deze materialen heeft de CBG Classic een zeer laag eigen gewicht waardoor er een groot laadvermogen ontstaat

 

Ergonomie

Om prettig te kunnen werken is ruimte in een trailer erg belangrijk, tijdens de bouw van eerdere trucks en trailers was het gebrek aan ruimte een veel voorkomend probleem, daarom is er bij de CBG Classic extra gelet op een ergonomische werkomgeving. De binnen hoogte is 2100-2300 mm en de breedte is 2150mm, eventueel nog te verbreden met een uitschuifbare balie, hierdoor is er na inbouw nog voldoende bewegingsruimte.

 

Onderstel

Voor de CBG Classic hebben wij AL-KO as(sen), AL-KO remmen en een AL-KO dissel gebruikt, de producten van AL-KO voldoen aan de hoogste eisen en staan bekend om hun betrouwbaarheid en veiligheid.

 

Onderhoudsvriendelijk

Elke trailer behoeft onderhoud, maar door het gebruik van hoogwaardige duurzame materialen hebben wij dit voor de CBG Classic optimaal geminimaliseerd. Door het minimale onderhoud brengt de CBG Classic dus ook relatief lage kosten met zich mee.

 

COC/COP

De Classic wordt geleverd met een COC/COP Europese erkenning, waardoor je de CBG Classic eenvoudig kunt invoeren en op kenteken kunt zetten in ieder Europees land.